Aydın Germencik’te 5 Yıldızlı Bir Otel Burc Thermal


Valizler toplanır ve yolculuk vakti gelmiştir. Tatilden birkaç gün önce keşfettiğimiz Aydın’ın Germencik ilçesindeki Burc Thermal’a doğru yolculuğumuz başlamıştır. Pamukkale’nin kalitesiz otobüsü ile Aydın’a yapılan bir yolculuk ve sonrasında Germencik Kop. İle Burc Thermal’a ulaşma çabamız. Germencik’e geldiğimizde otelin servisi ile yaklaşık 9 km’lik bir dağ yolculuğunu bizi beklediğini öğreniyoruz.

Neyse servise atlayıp otelimize varıyoruz. Dağ yolculuğu esnasında bir dağ gölü, birkaç kaynayan termal suyu ve bir tarihi köprüyü görüyoruz. Otelimiz beş yıldızlı olup Hem termal havuzları hem de normal havuzları mevcut. Bize otelin harikulade bir odasını veriyorlar. Manzara harika ve ortamda sessizlik ve dinginlik hakim. Gelelim otelimizin hizmet kalitesine…


Otele gelenlerin ortalama yaşı 35 ve üzeri. Dört beş tane de balayı çifti vardı. Erkeklerin ve kadınların havuzları, saunaları, buhar odaları ayrı olan bir otel. (çok da iyi çok da güzel) Yarım pansiyon hizmet veriyor. (Öğle yemeğini pek de aramıyorsunuz) Yalnız akşamları aktivite eksikliği bariz bir şekilde sizleri rahatsız ediyor. Çocuklara yönelik bir eğlence oldu, bir de sinema etkinliği oldu; lakin yalnızca biz gittik. :( Otelin şehre uzak olması akşamları sıkılmanıza sebep olabiliyor. Yine de kafa dinlemek ve bir yılın stresini yorgunluğunu üzerinizden atmak adını gerçekten güzel bir yer.


Otel, Türkiye’nin en büyük Termal oteliymiş. İçinde Meryem Ana Hamamı mevcut. 14. Asırda restore edilen bu hamama otelin dışındaki taş bir köprü ile ulaşıldığı söyleniyor. Otelin pazarlama noktasındaki zafiyeti böyle önemli bir hamamın birçok kişi tarafından bilinmesini engelliyor.

Odamızın balkonundan, akşam ağustos böceklerinin oluşturduğu orkestranın en güzide eserlerini dinledik. Otelin tavşanları ve güvercinleri görülmeye değer. Ayrıca otelin içinde Adnan Menderes Üniversitesi ile birlikte yürütülen bir fizik tedavi merkezi var. Termal su ile burada hastalara fizik tedavisi veriliyor.


Yalnızca termal havuzlardan oluşmayan bu otelin açık ve kapalı havuzlarında yüzmenin doruk noktasına ulaştık. Özellikle buhar odası reflü, ülser ve mide ağrısı olanları çok rahatlatıyor. Veee tabiki Türk Hamamı da mevcut. Ayrıca halı saha ve basketbol sahasında da vakit geçirmeniz kaçınılmaz olacaktır.


Tatilin değeri bittiği zaman anlaşılıyormuş. Zaman dolup, dönüş yoluna koyulunca “güzel bir tatildi” cümlesi dudaklarımızdan dökülüverdi. Aydın otogarından otobüsümüzü beklerken, “Aydın’a gelip de Madran Gazozu içilmez mi?” demesinler diye gazozumuza da içtik :) (Afiyet olsun)

Nasıl ki yemek yemek, su içmek bir ihtiyaçsa tatil de bir ihtiyaçtır. Tatile gidemeyenlere duyurulur.

Hava bedava suya biraz para verip…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.