80 Binde Devr-i Âlem

“Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu, dinleyenin dinlemesinden, anlamasından ileri gelir.” Mevlana

Bir UNESCO şehri, dervişlerin ve seyyahların uğrak yeri, belediyecilikte dünyanın incisi, yöresel yemekleriyle herkesin imrendiği, sade, sıcak ve samimi bir yaşam yeri: Konya. 

For English

Bir çoğumuzun gezip gördüğü bu Mevlana şehrinin yeni bir gezi noktasını siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedim. Türk Hava Yolları ile seyahat edebileceğiniz bu güzide şehrin, etliekmeğini, Selçuklulardan kalma eserlerini, Alaaddin Tepesini, Konevi Türbesini, Meram Bağlarını ve Akyokuş’tan şehir manzarasını birçok kez okumuş belki de görmüşsünüzdür. Bugün Sizlere kimsenin bahsetmediği, istikametinizi Konya’ya çevirecek yepyeni bir yerden bahsetmek istiyorum.


Merkez ilçe Meram Belediyesi’nin çabalarıyla hayata geçen bir büyük proje: “80 Binde Devr-i Âlem Parkı” Harikulade bir yer burası. Türk İslam Eserlerinin minyatürlerinden tutun, çocukluğumuzun o sevimli çizgi film kahramanlarına kadar her eserin minyatürünü ve her karakterin vücut bulmuş halini yapmışlar. Taç Mahal’den, Süleyman Şah’a kadar birçok Türk İslam eseri mevcut. Masal kahramanlarında Hababam sınıfının kıymetli oyuncularına kadar her şey düşünülmüş. Ayrıca bir de dinozor maketlerinin yer aldığı T-Reks bölümü de var. Dinozorların hareket edip ses çıkardığı bir ortamda bulunmak oldukça eğlenceli ve biraz da ürkütücü doğrusu. Yavru dinozorlardan tutunda neredeyse on metreyi bulan otçul ve etçil dinozorların hepsini görme fırsatını yakalıyorsunuz. Çocuklarınızla birlikte Masal Kahramanlarını bulunduğu Pamuk şekeri Bölümünde Superman ve Hulk ile fotoğraf çektirebilir, Şirinlerin arasına oturup onlarla oynayabilirsiniz. Rapunzel’in uzun saçlarına dolanırken, Buz Devri’nin şirin kahramanlarına el sallayabilirsiniz.

 


Konya seyahatinizde vakit geçirebileceğiniz bu eşsiz mekân için 5 TL ödemeniz yeterli. Ayrıca altı dilde çeviri yapan makineler ile turizm açısından oldukça başarılı bir çalışma olmuş. İstanbul’daki Miniatürk’ü gören değerli okurlarımız Konya’daki 80 Binde Devr-i Âlem Parkını görmeden edemeyeceklerini düşünüyorum. Hayata değer katan her şey için bazen görmenin anlamı çok büyük oluyor. Yolunuz bir gün Konya’ya düşerse bu hayal ve heyecan dolu parkı görmeden gelmeyin.





Gittim Gördüm Yazdım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.